Sikkerhet, helse og hygiene i møte mellom dyr og mennesker

Sikkerhet, helse og hygiene i møte mellom folk og fe001

Kontakt mellom dyr og mennesker innebærer risiko for skader og overføring av smittsomme sjukdommer. Hunder biter, hester sparker eller løper ut, og kyr og okser stanger. Papegøyesyke og hundegalskap er eksempler på at dyr kan bringe med seg smittestoffer som forårsaker alvorlig sjukdom hos mennesker. Blant folk flest er det lite kunnskap om slike forhold, og om det ansvaret det medfører å eie dyr og ha dem i sin varetekt.

I 1999 skrev Erik Stenvik på oppdrag fra Statens dyrehelsetilsyn  en rapport fra forprosjektet «Sikkerhet, helse og hygiene i møte mellom folk og fe». Den redegjorde for risikofaktorer ved kontakt mellom mennesker og dyr og juridiske bestemmelser knytta til dyrehold. Rapporten lanserte også forslag til  tiltak for å forebygge sjukdom og skader knytta til husdyrhold. Rapporten finner du lenke til nedenfor.

Sikkerhet, helse og hygiene i møte mellom dyr og mennesker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s