Ron Carters «Golden Striker trio» i Oslo

Golden Striker 3-22

21. mars spilte Ron Carter og hans «Golden Striker trio» på Cosmopolite. Publikum fikk bevis for at bassisten, som er født i 1937, fortsatt er i full vigør og holder rangen som en av jazzens store elegantierer.

Carter har vært i fremste rekke blant bassister i et par generasjoner, har spilt med en rekke av periodens store navn og deltatt i 2500 plateinnspillinger, PÅ 1960-tallet spilte han med  Miles Davis. Gode medmusikere på konserten var Donald Vega på piano og Anthony Wilson på gitar, og i «My funny Valentine» fikk de vise hva de dugde til. Carter briljerte i en soloversjon av «You are My Sunshine», der han blant annet siterte fra Bachs suiter for cello solo. Stemingen var høy både blant publikum og hos musikerene som tydelig verdsatte applausen og bidro med ekstranummer.

Golden Striker 3-15

Flere bilder fra konserten finner du her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s